Gaustatoppen, ein magnet

Gaustatoppen 1883 moh

Gaustatoppen byr på spenning både sommar og vinter. Frå Tuddal kan du gå frå Stavsro sommarstid og på ski langs Gaustaråen til toppen når været tillater det om vinteren. Ein flott tur med utsikt ut over dei sju blåner og vel så det.

Frå Stavsro, tar turen ca to timar til toppen. Stavsrohytta er open for servering kvar laurdag og søndag frå sist i juni og juli. Den er open kvar dag frå kl 12 til 18. I august/september blir det opent nokre helger (laurdag og søndag). I sommar blir det skyttelbuss, pga liten parkeringskapasitet. Det vil bli parkeringsmulegheiter på Toskjær og ved Svineroi/Gaustablikk. Bussen vil starte frå frå Rjukan. Timetabell kjem.

For dei som vil ta tunnellbane opp til toppen, kan du ta ei reise i fjellet a la Fløibanen, bare at denne turen går i djupet av Gaustatoppen.

Norseman Xtreme triathlon med mål på Gaustatoppen, skaper enorm interesse frå hele verden. Tuddal, på solsida av Gaustatoppen, er et supert utgangspunkt for en tur til Gaustatoppen.

Verdens hardeste Ironman-distanse blir gjennomført første lørdag i august hvert år. Start i Eidfjord og målgang på Gaustatoppen!

Norseman Extreme Triathlon er en årlig Ironman distanse-triathlon som arrangeres i Norge, og tar deltagerne igjennom Norges flotteste natur.
(kilde: visitrjukan.no)

http://www.nxtri.com/

Utviklet av: Folkebadet.no