Satsar på folkehelse på solsida av Gaustatoppen.

Fritid i fjellet 8. mai 2019

Meir kvalitetstid i Tuddal.

Dugnadsarbeidet med stigen/løypa rundt Kovstulvatnet ved Tuddal høyfjellshotell er godt igang.  Hyttefolk og grunneigarar gjer ein kjempejobb. Stigen blei grovplanert sommar/haust 2018. Sjå meir på Terrenginfo Tuddal på facebook dersom du er medlem der. Rundt vakre Kovstulvatnet vil det kome ein universelt utforma stig med tilgjenge for alle, og skiløype for tidleg preparering for ski. Nok eit eksempel på godt samarbeid mellom  grunneigarar, næringsliv, hyttefolk, idrettslag og kommune. Løypa vil kunne gi optimale mulegheiter til naturopplevelsar, folkehelse og trening. 

Trenger du å komme deg litt vekk fra det vante sporet, bør du vurdere en tur til Tuddal.

Slik starter magasinet UTE sin beskrivelse av Tuddal. I en artikkel som sto på trykk i utgaven fra januar/desember 2014 og på nytt nå i desember 2015 beskriver fotograf og tekstforfatter Gunnhild Aaslie Soldal sin opplevelse i og rundt Tuddal. I vakre ordelag tar hun leseren gjennom skiløyper badet i sol, Tuddal Høyfjellshotell, høyfjellet eller lune skogområder. Dette finner du i Tuddal.

Skjermbilde 2015-10-29 kl. 15.08.46

Les artikkelen i sin helhet her

– De har brøytet brøytekantene. Det lover bra! Samboeren har nettopp erklært sin overbevisning om at Tuddal kanskje ikke var så dumt forslag. Det fredag etter en lang arbeidsuke, barnet er plassert hos overlykkelige besteforeldre og nå er det bare kilometere igjen til målet.

Det er uhorvelige mengder med snø, selv er jeg i hundre.

Når du kommer fra Valdres slik som oss, blir du såpass bortskjemt med gode langrennsløyper at vi kunne levd lykkelig resten av livet med å gå i de samme sporene ørtenogførti ganger hver vinter. Det er noe veldig fortrolig å vite akkurat hvor det alltid er bra.

Men sist høst skjedde noe som stadig skjer meg, at jeg er på tur i fin natur og så begynner jeg å forestille meg hvordan det kan være her om vinteren. Hvordan det ville sett ut i hvitt. Muligens har jeg en underlig form for synestesi. Det er ikke plagsomt, tvert imot. Det er nesten så jeg lurer på om det er en slags gave. I hvert fall oppleves denne tilbakekomsten til Tuddal slik.

Artikkelen er her delvis gjengitt. Artikkelen i sin helhet har vært publisert i magasinet UTE.

Utviklet av: Folkebadet.no