Laster Arrangementer
  • Dette event har allerede funnet sted.

KONSERTEN ER UTSATT! Påskekonsert på Tuddal kultursenter 1. april

1. april 2021 @ 17:00 - 20:00

Velkommen til påskekonsert 2021. Denne gangen byr Jie Zhang på en avdeling klassisk musikk og en avdeling balkanmusikk.

Som vanlig vil Jie servere mat to timer før konserten starter.
Pris for voksen:
Konsert med mat (hovedrett+desert+kaffe): 550 kr
Kun konsert: 275kr
Pris for barn:
Konsert med mat
(kylling+pommesfrites+desert): 275 kr
Kun konsert: 120 kr
Forhåndsbestilling kan skje via SMS til 95175167 eller epost: jiezhang0929@gmail.com
Pga begrenset plass vi krever forhåndsbetaling via vipps: 564474 / kontonr: 6005 07 91311 eller på Tuddal Kultursenter.

Etter å ha samarbeidet tett i mange år, har Melis Jaatinen (mezzosopran) og Thormod Rønning Kvam (pianist) opparbeidet seg et stort repertoar med særlig fokus på romansetradisjonen i de nordiske landene. Hos oss presenterer de et program bestående av noen av Jean Sibelius’ mest kjente sanger, kombinert med et utvalg av Johannes Brahms’ intermezzi og Edward Elgars høyromantiske Sea Pictures. Sammen har de møtt fulle hus fra Hovedscenen i Den Norske Opera til Tromsø kulturhus, og de gleder seg til å opptre i Tuddal for første gang!

Del 1 (klassisk musikk):
Med høyeste utmerkelser fra Londons Royal Academy of Music, er Thormod Rønning Kvam (f. 1991) en pianist med stort engasjement for å fornye og aktualisere den klassiske musikkarven. Opptredener i Wigmore Hall, Den Norske Opera, Stockholm Konserthus og på Hardanger Musikkfest er blant de siste årenes høydepunkter. Han er for tiden kunstnerisk leder for Aulaseriene — en ny og månedlig konsertsatsning i Universitetets aula og på Ramme i Hvitsten.
Den finsk-tyrkiske mezzosopranen Melis Jaatinen har etablert seg som en allsidig sanger som trives like godt på operascenen som i ulike kammermusikalske sammenhenger. I perioden 2010-2012 var hun ansatt som solistpraktikant ved den finske nasjonaloperaen i Helsinki, der hun har sunget bl.a. Cherubino (Figaros bryllup), Nancy (Albert Herring), Mercedes (Carmen), Sesto (Giulio Cesare) og Flora (La Traviata). Av andre oppdrag kan også nevnes bl.a. Les Noces av Stravinsky i Bard Music Festival i USA, Liebeslieder-konsert i Den Norske Opera, Polina (Spar dame) i Savonlinna Operafestival og altsolist i “En ukjent opera av Bach?» i Norrlandsoperan. Hun har også vært med på urfremføringer av flere opera- og orkesterverk: Ur (Anna Thorvaldsdottir), Påske (Gisle Kverndokk), VIA-oratoriet (Olli Kortekangas). Høsten 2019 sang hun rollen som Kay i verdenspremieren av Snedronningen, komponert av Hans Abrahamsen på Den Kongelige Opera i København. Melis har en spesiell interesse for lied- og kammermusikk og har fremført særlig nordisk romanserepertoar på flere internasjonale festivaler.

Del 2 (balkanmusikk):
Forrykende musikk med Igor Dunderovic, Daniel Lazar og
Almir Meskovic.
Med røtter fra Balkan iblandet skandinaviske elementer, har duoen Almir Meskovic og Daniel Lazar et særpreg uten sidestykke. Begge musikerne har hver mer enn 20 års erfaring med klassisk musikk, og sammen blander de et stort spekter av stilarter og sjangre – alt fra balkanske rytmer og russiske folketoner til Mozart og sigøynermusikk. De siste årene har de to vært å se med både Oslo-Filharmonien, Kringkastingsorkesteret og Sølvguttene. Begge er også sentrale i den internasjonale folkemusikksupergruppa Kuraybers.
I hjertet av Balkan møtes og brytes musikk og kulturer fra flere verdenshjørner. Folkemusikken Almir og Daniel er oppvokst med har påvirkning fra sigøynermusikk, jazz, klezmer, klassisk musikk og alt der imellom. Almir er født i Bosnia og Daniel er født i Serbia, men det var på Musikkhøgskolen i Oslo at de to møttes. I Norge har de har utviklet sitt eget utrykk som får det vakreste ut av både trekkspill og fele, med inspirasjon fra alle tidsepoker. Den fengende musikken får selv de tyngste danseføttene til å riste løs.
Sjekk ut disse linkene!!!!!!!!!
https://youtu.be/IXuqtAedgVM
https://youtube.com/watch?v=bL4_cD5gOMc&feature=share Se mindre
Musikk

Detaljer

Dato:
1. april 2021
Tid
17:00 - 20:00

Arrangør

Jie Shang

Sted

Tuddal kultursenter
Tuddal, 3697 + Google-kart
Utviklet av: Folkebadet.no